Obiad w 15 minut? Czemu nie! Potrzebujesz tylko kilka składników, a robi się praktycznie samo 🙂 Idealne również na zimo np. zabrane do pracy w formie lunchbox’a.
Na 2 porcje potrzebujesz:
- 1 opakowanie szpinaku mrożonego (można użyć świeży)
- około 100g łososia wędzonego na gorąco lub zimno
- 2/3 opakowania sera fety 12% tłuszczu
- Makaron pełnoziarnisty
- Czosnek, pomidory suszone z czosnkiem i bazylią, pieprz ziołowy
Makaron ugotować. Do garnka wrzucić szpinak i przyprawy, dusić około 5 minut, następnie dodać posiekanego łososia i pokrojoną w kostkę fetę (aby było szybciej można również rozgnieść ją widelcem gdyż i tak się rozpuści), jeszcze raz doprawić. Danie gotować jeszcze około 10 minut, podawać na makaronie. Błyskawicznie, prawda? Smacznego!
Może Cię również zainteresować przepis na:
- pulpety z indyka w aromatycznym sosie pomidorowo-pieczarkowym
- błyskawiczny makaron z kurczakiem, szparagami i pesto
- muffinki z rabarbarem i truskawkami