Owsianka jest wspaniałym i odżywczym śniadaniem, pozwala napędzić organizm już od samego rana. Wypróbuj naszą propozycję z bananem, malinami i masłem orzechowym – mniam! Rozgnieciony banan nadaje naturalną słodycz całemu daniu 🙂
Na powyższą porcję potrzebujesz:
- 4 łyżki płatków
- szklankę mleka 1,5% tłuszczu, można użyć mleko roślinne
- 1 banana
- łyżeczkę masła orzechowego
- garść malin
Płatki zalać mlekiem i gotować do napęcznienia. Połowę banana rozgnieść widelcem w talerzu, dodać płatki, masło i wymieszać. Resztę banana pokroić w plastry i razem z malinami ułożyć na owsiance.
Może Cię również zainteresować przepis na
- budyń z kaszy jaglanej i banana z owocami sezonowymi
- omlet na słodko z twarogiem i truskawkami
- kanapki ze słodkim twarożkiem