Leczo to nie tylko bomba warzywna, ale również danie bardzo aromatyczne i szybkie w przygotowaniu. Wypróbuj naszą wersję!

Przepis na około 4 porcje:

  • 1 kiełbasa drobiowa lub cielęca
  • 2-3 papryki
  • 2 garście pieczarek
  • 2 cukinie
  • 1 passata lub 2 kartoniki pomidorów krojonych
  • Papryka słodka i ostra, kurkuma, pieprz, sól himalajska, majeranek

Do garnka wlać passatę, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, paprykę, pieczarki oraz cukinię. Dodać przyprawy, można uzupełnić wodą i gotować do miękkości składników. Podawać z pieczywem razowym, makaronem pełnoziarnistym lub brązowym ryżem.

Przeczytaj 8 powodów czemu warto jeść pomidory i ich przetwory KLIK

 

 

Może Cię zainteresować również przepis na: