Korzystasz z sezonu na dynię? Dziś mamy dla Ciebie przepis na przepyszną zupę krem. Robi się bardzo szybko a jest niezwykle aromatyczną i sycąca – wypróbuj!
Na garnek potrzebujesz:
- Pół dyni
- 3-4 ziemniaki
- 3 małe marchewki
- Bulion warzywny
- 1 podwójną pierś z kurczaka
- 1 łyżkę oleju rzepakowego
- Dużo curry :), sól himalajską, pieprz, natkę pietruszki
Dynię i ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w talarki i składniki wrzucić do garnka, dodać curry i zalać bulionem kilka cm powyżej składników (jeśli lubisz mniej gęste zupy to można dodać więcej). Zupę gotować około 25 minut i zmiksować. W międzyczasie mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i usmażyć na rozgrzanym oleju. Kurczaka wrzucić do zupy i gotować jeszcze kilka minut, posypać natką. Smacznego!