Lubisz tradycyjne zupy? My też! Dlatego dziś wpadamy z przepisem na kalafiorową, tylko… w innym wydaniu 🙂 Wypróbuj naszą kalafiorówkę z mięsem mielonym, kaszą jaglaną i kminem rzymskim – wychodzi pyszna i inna niż zawsze.
Na garnek zupy potrzebujesz:
- 1 kalafiora
- 3 marchewki
- 400g mięsa mielonego z piersi kurczaka (można wykorzystać inne np. z udźca indyka)
- 100g kaszy jaglanej
- 1 łyżkę oleju
- bulion warzywny, ilość wg uznania
- kmin rzymski, czosnek, koperek
Do bulionu dodać różyczki kalafiora i pokrojoną marchewkę, następnie wrzucić przepłukaną kaszę i gotować około 15-20 minut. Na rozgrzanym oleju w patelni przesmażyć doprawione solą, pieprzem, czosnkiem i kminem mięso, wrzucić do garnka i gotować jeszcze około 5-10 minut. Zupę posypać koperkiem.
Chcesz więcej? Ściągnij nasz 3-dniowy jadłospis!