Spaghetti to pyszna, bardzo szybka w przygotowaniu i niewymagająca wielu składników propozycja obiadowa. Warto wypróbować ten prosty przepis, wychodzi bardzo aromatyczne!
Na 3-4 porcje potrzebujesz:
- 400g mięsa mielonego wołowego
- 2 opakowania krojonych pomidorów (po około 400g) lub 1 passatę
- Łyżeczkę oleju rzepakowego
- Makaron pełnoziarnisty, możesz wykorzystać tradycyjny do spaghetti – u nas mała wariacja
- Oregano, bazylię, cząber, paprykę słodką i ostrą, czosnek, pieprz ziołowy, natkę pietruszki
Makaron ugotować. Na rozgrzany olej wrzucić mięso, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli oraz resztę przypraw i smażyć około 5 minut. Następnie wlać pomidory lub passatę, jeszcze raz doprawić i dusić około 10 minut. Podawać na makaronie i posypać natką, można posypać również tartym serem. Smacznego!