Masz ochotę na sałatkę ale nie bardzo masz czas na jej przygotowanie? Dziś błyskawiczna propozycja, z którą rozprawisz się w 10 minut!
Na około 3-4 porcje potrzebujesz:
- 150g makaronu pełnoziarnistego (przed ugotowaniem)
- 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszkę fasoli czerwonej
- 1 puszkę kukurydzy
- kilka (około 4 szt.) ogórków kiszonych
- pół kubeczka jogurtu naturalnego (jeśli lubisz dużo sosu – możesz użyć więcej)
- czosnek, natkę pietruszki, pieprz, sól himalajską
Makaron ugotować. Tuńczyka odsączyć, kukurydzę i fasolę odsączyć oraz przepłukać, ogórka pokroić w kostkę. Składniki połączyć, dodać jogurt wymieszany z przeciśniętym czosnkiem. Sałatkę doprawić i posypać natką.