Masz ochotę na sałatkę ale nie bardzo masz czas na jej przygotowanie? Dziś błyskawiczna propozycja, z którą rozprawisz się w 10 minut!

 

Na około 3-4 porcje potrzebujesz:

  • 150g makaronu pełnoziarnistego (przed ugotowaniem)
  • 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszkę fasoli czerwonej
  • 1 puszkę kukurydzy
  • kilka (około 4 szt.) ogórków kiszonych
  • pół kubeczka jogurtu naturalnego (jeśli lubisz dużo sosu – możesz użyć więcej)
  • czosnek, natkę pietruszki, pieprz, sól himalajską

Makaron ugotować. Tuńczyka odsączyć, kukurydzę i fasolę odsączyć oraz przepłukać, ogórka pokroić w kostkę. Składniki połączyć, dodać jogurt wymieszany z przeciśniętym czosnkiem. Sałatkę doprawić i posypać natką.