Lubisz potrawy proste, szybkie i smaczne, przy których nie trzeba stać pół dnia? 🙂 To tak jak my! Dlatego dziś proponujemy Ci pieczone udka z kurczaka z ziemniakami oraz pyszną sałatką z kapusty pekińskiej i fety – możesz ją wykorzystać również jako oddzielnie danie i zjeść np. na kolację w towarzystwie pieczywa.
Potrzebujesz:
- Udka z kurczaka
- Ziemniaki
- Kapustę pekińską
- Paprykę
- Kukurydzę z puszki
- Ser Feta 12% tłuszczu
- Jogurt naturalny
- Czosnek, paprykę słodką i ostrą, zioła prowansalskie, kurkumę, pieprz, sól ziołową, koperek
Udka oprószyć przyprawami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 40 minut. Ziemniaki ugotować. Kapustę posiekać, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i fetę, odsączoną kukurydzę i całość polać jogurtem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem. Udka podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką. Smacznego!