W Twojej kuchni ryba pojawia się najczęściej w formie smażonej? Zerwij ze schematami i przygotuj ją tym razem w piekarniku! Mamy dla Ciebie przepis na łososia pieczonego z warzywami i wiesz co jest najlepsze? Danie robi się praktycznie samo! Spróbuj a na pewno nie pożałujesz bo zachwyca smakiem 🙂
Na 2 porcje potrzebujesz:
- 1 łososia, około 300 gram
- opakowanie warzyw na patelnię, 750 gram
- łyżkę oliwy z oliwek
- łyżkę nasion (słonecznik, dynia, orzechy)
- rozmaryn, pieprz cytrynowy, paprykę słodką
Do naczynia żaroodpornego wrzucić warzywa, następnie skropić oliwą, doprawić pieprzem, szczyptą soli i rozmarynem, posypać nasionami i wymieszać. Łososia oprószyć pieprzem cytrynowym, rozmarynem i papryką słodką, ułożyć obok warzyw. Danie piec około 30 minut w 180 stopniach i gotowe!