Lubisz seler naciowy? Idealny do chrupania ale również do sałatek.
Dzisiaj przedstawiam Ci bardzo prostą, a zarazem pyszną sałatkę, którą robi się w mgnieniu oka.
Do wykonania 3-4 porcji sałatki potrzebujemy:
- Kilka łodyg selera naciowego
- 4 jajka
- Kukurydzę konserwową, 1 puszka
- Ser typu Feta 12% tłuszczu, pół opakowania
- Jogurt naturalny, 4-5 łyżek
- Czosnek / musztarda / chrzan / ewentualnie odrobina majonezu
Jajka ugotować, następnie po ostudzeniu obrać, pokroić w kostkę. Seler pokroić w małe plasterki, kukurydzę odsączyć i przepłukać wodą, fetę pokroić w bardzo drobną kostkę. Składniki połączyć w misce, dodać jogurt wymieszany z wybranym dodatkiem np. przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sosem polać sałatkę, doprawić pieprzem. Polecam zjeść z pieczywem razowym. Smacznego!