Pięknie kolorowy farsz, który możesz wykorzystać do ryżu, makaronu czy nawet do naleśników. Wypróbuj!

Na 3-4 porcje potrzebujesz:

  • 1 podwójną pierś z kurczaka
  • 3-4 kolorowe papryki
  • około 10 pieczarek
  • 1 łyżkę oleju
  • Paprykę słodką i ostrą, zioła prowansalskie, kurkuma, pieprz ziołowy

Na rozgrzany olej wrzucić pokrojonego w kostkę i oprószonego przyprawami kurczaka, smażyć kilka minut. W międzyczasie pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w paski i składniki wrzucić na patelnię, jeszcze raz doprawić i chwilę podsmażyć. Następnie dusić około 10-15 minut, ewentualnie podlać lekko wodą.

Farsz można zabielić np. jogurtem naturalnym lub mleczkiem kokosowym. Podawać z ryżem brązowym, makaronem pełnoziarnistym lub jako farsz do naleśników.