Wciąż jesz w kółko te same zupy – rosół, pomidorowa, ogórkowa? Czas na odmianę! Wypróbuj naszą zupę szpinakową, robi się ją bardzo prosto, na dodatek błyskawicznie a smak gwarantowany. Odczaruj szpinak w diecie swojej rodziny 🙂

Na średniej wielkości garnek potrzebujesz:

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
  • 1 por
  • Bulion warzywny
  • 3-4 ziemniaki
  • 3 plastry sera feta
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy
  • Jajka
  • Czosnek, 1-2 ząbki

Na oleju w garnku podsmażyć posiekanego pora, wlać bulion, dodać pokrojone ziemniaki i gotować. W międzyczasie wrzucić zamrożony szpinak, czosnek i gotować jeszcze około 20 minut, zmiksować. Do zupy wrzucić pokrojoną w kostkę fetę i przez kilka minut trzymać na wolnym ogniu, doprawić pieprzem. Zupę podawać z jajkiem.

 

Czy wiesz, że szpinak jest jednym z produktów wspierających wzrok? Dowiedź się więcej!

Może Cię również zainteresować przepis na