Dziś mamy dla Ciebie przepis na pysznego, soczystego indyka duszonego z pieczarkami w mleku kokosowym. Smakuje wybornie i robi się bardzo szybko. Wypróbuj!

Na około 4 porcje potrzebujesz:

  • 1 podwójną pierś z indyka
  • 3 garście pieczarek
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • pół puszki mleczka kokosowego
  • paprykę słodką i ostrą, rozmaryn, kurkumę, pieprz ziołowy, sól himalajską

Mięso pokroić na filety, polać połową oleju i posypać obficie przyprawami. Ułożyć w rozgrzanym garnku i smażyć po 2-3 minuty na stronę. W międzyczasie pieczarki drobno pokroić i poddusić na patelni na pozostałym oleju, wrzucić do mięsa, wlać mleczko i jeszcze raz doprawić, dodać szczyptę soli i pieprz. Dusić kilkanaście minut.

U nas podane z kaszą gryczaną oprószoną szczypiorkiem, ogórkami kiszonymi i buraczkami.

Smacznego!

 

Może Cię zainteresować również przepis na: